Ny affärsområdeschef!

Den 23 november återvänder Foed Meliane till Widrikssons Åkeri som affärsområdeschef för ”lätta fordon”. Foed började sin karriär inom transportsektorn hos oss 2001. Nedan följer en diskussion med Foed kring hans erfarenheter hittills och de utmaningar som väntar.

Bild1
Vad arbetade du med hos Widrikssons mellan 2001-2008?
”Allt” från chaufför till personalledning och affärsutveckling. Jag började som chaufför i samband med att Widrikssons 2001 tog över leveranserna av internethandlad mat. Det uppdraget blev senare mitt ansvar att förvalta och utveckla. Därefter gick jag över till rollen som trafikledare. Positionen varifrån man har total överblick över hela verksamheten. Det är en mycket lärorik och spännande roll. Efter detta blev jag ansvarig för trafikledning och den operativa driften. Som projektledare på Widrikssons ledde jag samtidigt projektet med certifiering mot ISO 9001 och ISO 14001.
Vad har du arbetat med sedan 2008?
2008 började jag på Tidningstjänst AB som kvalitets- och miljösamordnare. Där genomdrev jag projekt för effektiviserad administration och även för miljöcertifiering mot ISO 14001. Under 2012 flyttade jag till Uppsala och började i samband med det på Upsala Nya Tidning (UNT) Distribution AB som affärsområdeschef för området åkeri. Syftet var att öka antalet uppdragstimmar/bil och dygn eftersom stillastående bilar kostar pengar. Under 2014 erbjöds jag att kliva in i rollen som kvalitet- och miljöchef för NTM-koncernens tre distributionsbolag med över 1200 anställda.

Vad tar du med dig från din förra arbetsgivare till Widrikssons?
Jag tar med mig vetskapen om att transportbranschen förändras med högre krav från kunderna och ett fortsatt ökat fokus på miljöpåverkan. Det innebär att som transportör måste man hela tiden sträva efter den mest optimala lösningen.

Vad tycker du ska bli spännande med din roll här på Widrikssons?
Jag ser fram emot att lära känna alla människor, träffa och lyssna till kunderna samt klura över hur vi kan vässa verksamheten ytterligare. Även att kliva in i ett företag som jag tycker har en fantastisk position genom sitt miljötänk och hemleveranser i stor skala. Slutligen ser jag fram emot att vinna nya affärer och utveckla befintliga och på så vis bidra till företagets tillväxt .

Vad ser du som den viktigaste utmaningen med din roll hos Widrikssons?
Viktigast är att genomlysa hela verksamheten i allt från arbetsmetoder till att lyssna av kunderna. Att arbeta för ordning och reda, det är en förutsättning för att kunna växa och ta sig an nya uppdrag.

Vad är det som utmärker transportbranschen?
I transportbranschen är möjligheterna är oändliga och det gillar jag. Det är en bransch i rörelse och det gör att aktörerna utmanas att vara snabba i sin omställning och hänga med i utvecklingen. Jag ser fram emot att se transportbranschen växla in allt mer på hemleveranser och att servicegraden ökar ytterligare. Det ska vara en upplevelse som överträffar förväntningarna att få en leverans hem till dörren.

Widrikssons Åkeri hälsar Foed varmt välkommen!